Siirry sisältöön

Maanpuolustuksen Henkilökuntaliitto MPHL ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, jolla on jäseniä Puolustusvoimissa, puolustusministeriössä, Rajavartiolaitoksessa, Puolustus- ja Senaatti-kiinteistöissä, Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksessa (Palkeet), Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksessa (Valtori) samoin kuin Leijona Catering Oy:ssä ja Millog Oy:ssä, Suomen Erillisverkot Oy:ssä ja Valtioneuvoston hallintoyksikössä (VNHY).

Toimimme teollisuusliittoperiaatteella, jolloin kaikki saman työnantajan palveluksessa toimivat, niin ammattitutkinnon kuin korkeakoulututkinnon suorittaneet voivat kuulua samaan liittoon. Tämä vastaa nykyaikaista neuvottelu- ja sopimustoimintaa.

Jäsenkuntamme sekä virka- että työsuhteisilla jäsenillä on korkeatasoista, monipuolista osaamista ja ammattitaitoa kaikilta ammattialoilta. Edistämme jäsentemme oikeudenmukaista palkkausta, työsuhdeturvaa ja työolojen kehittämistä neuvottelemalla ja vaikuttamalla myös yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

MPHL ry on Ammattiliitto Pron jäsen, joka kuuluu STTK:laiseen ammattiliittokenttään.

Toimintamme arvoina ovat:

  • Oikeudenmukaisuus
  • Tasa-arvoisuus
  • Luotettavuus ja
  • Poliittinen sitoutumattomuus

Näiden periaatteiden mukaisesti teemme vahvaa edunvalvontatyötä jäsentemme puolesta.

Vuoden 2021 sääntömuutoksen mukaisesti ylintä päätösvaltaa MPHL ry:ssä käyttää edustajisto, joka edustajistokauden ensimmäisessä kokouksessaan muun muassa valitsee hallituksen ja puheenjohtajan sekä vahvistaa edustajiston. 

Ensimmäinen meneillään olevan edustajistokauden kokous oli syksyllä 2021.

29 osastoamme toimivat eri paikkakunnilla, ja niissä on yhteensä noin 2000 jäsentä. Virastoissa ja kumppaniyrityksissä eri tasoilla toimii yhteensä noin 90 luottamusmiestä.

MAANPUOLUSTUKSEN HENKILÖKUNTALIITTO MPHL RY

Toimintamme 75. vuotista juhlavuotta vietettiin v. 2022. Edustajiston kokouksessa 5.10.2022 julkaistiin MPHL:n historiikki vuosilta 1947-2022, Seppo Tamminen, Oy Spiritus Historiae Ab

Kaikki kivet käännetty